- This event has passed.
Cannabis Round Table and Training Event
May 9 - May 13
Please contact ANAB's Kelli Schimmoller firstname.lastname@example.org to secure your accommodations.
DAY 1: TABLE DISCUSSION WITH PANELISTS (FREE AND OPEN TO THE PUBLIC)
ANAB and other industry leaders are hosting a round table discussion for those in the cannabis industry or who have interest in the field. Interested attendees may include representatives of laboratories and dispensaries, growers, consultants, and others in the field. Advance registration required (registration link under Day 2 below).
TOPICS & PANELISTS:
9:00 - 9:15 am Welcome and Introductions
9:15 - 10:00 am (45 min) Regulatory Updates Surrounding the Cannabis Industry and Future Trajectory
Heather Krug, Marijuana Lab Sciences Manager, Colorado Department of Public Health and Environment
10:00 - 10:45 am (45 min) Overview of the Cannabis Authenticity & Purity Standard 1.1 (CAPS), which Uniquely Combines ISO/IEC 17065 with ISO/IEC 17025 for Product Certification
Paul VaIder, Chief Technical Officer, Purity IQ
Reinaldo Figueiredo, Co-Interim Executive Director and VP of Conformity Assessment Strategy, ANAB
10:45 - 11:00 am (15 min) Break
11:00 - 11:30 am (30 min) The Importance of Safe Cannabis Packaging, Testing, and Regulatory Updates
Lori Dixon, President, Great Lakes Marketing
11:30 am - 12:15 pm (45 min) Overview of ANAB's C-CAP program, the First of its Kind Based on ASTM D 8403, Standard Program for Certificate Programs in Cannabis
Turan Avyaz, Senior Director of Credentialing, ANAB
12:15 - 1:15 pm (1 hr) Lunch
1:15 - 1:45 pm (30 min) Cannabis Regulations and Challenges of a Cannabis Laboratory from a Laboratory Perspective
Tony Miller, Quality Manager, Anresco, Inc.
1:45 - 2:30 pm (45 min) Michigan Regulatory Updates and Compliance Challenges
Claire Patterson, Scientific and Legal Section Manager, Marijuana Regulatory Agency, State of Michigan
2:30 - 2:45 pm (15 min) Break
2:45 - 3:30 pm (45 min) How Public/Private Partnerships Can Assure Safe Consumer Access to Marijuana
Jason Stine, Senior Director of Accreditation, ANAB
3:30 pm Final Questions and Closing Remarks
DAY 2: CANNABIS PROGRAM UPDATES AND TRAINING FOR ANAB ASSESSORS (FREE AND OPEN TO PUBLIC)
ANAB will be training its assessors on accreditation requirements and discussing ISO/IEC 17065 and its interconnectivity with the Cannabis Authenticity and Purity Standard 1.1 program for certification. Attendees will have the oppportunity to learn what the assessors who perform assessments to ISO/IEC 17025 for cannabis laboratories are learning!
Advance registration required.